Pilkkisäännöt

LOHIPILKKICUP SÄÄNNÖT:

1. Sarjat: yksi sarja

2. Kilpailukalat ovat kirjolohi, taimen, nieriä ja järvilohi.

3. Siirtymäajat ovat osakilpailukohtaiset.

4. Kaikuluotaimen käyttö on kielletty.

5. Syötti on vapaa.

6. Kilpailuvälineitä saa käyttää luvan salliman määrän. Siimassa saa olla vain yksi koukuilla varustettu viehe (koukut kiinni vieheessä; jos koukku tapsin päässä, vieheessä ei saa olla koukkuja) ja syötti. Lusikkauistimissa ei saa olla yläkoukkuja. Morreissa koukkujen oltava kiinni vieheessä, ei siimassa. Lisäperukkeiden käyttö on kielletty (SM-lohipilkkisäännöt!). Kilpailun järjestäjällä on oikeus tarkistaa kilpailijan välineet joko ennen kilpailua tai sen aikana. Nostokoukun ja kilpailuun osallistuvan avustajan käyttö on sallittu. Jos kahden tai useamman kilpailijan siimat sotkeutuvat kalaa väsytettäessä ja kala saadaan ylös, kuuluu kala kilpailijalle, jonka vieheeseen se on tarttunut ensimmäiseksi. Kilpailuaikana tarttunut kala pitää tuoda punnitukseen siirtymäajan puitteissa.

7. Saaliskalat punnitaan suolistamatta.

8. Osakilpailussa saatu saalis punnitaan ja tulos ilmoitetaan grammoina. Jos saaliin paino on useammalla kilpailijalla sama, on voittaja kilpailija, jolla on lukumääräisesti enemmän kaloja. Jos sekin on tasan, on voittaja suurimman kalan saanut. Osakilpailuissa jaetaan jokaisessa kilpailussa henkilökohtaiset pisteet 1:n saa 10p. 2:n saa 9p jne. Kolme parasta palkitaan osakilpailun jälkeen. Cupin kokonaispisteiden ollessa tasan, ratkaisee voittajan ko. kilpailijoiden suurempi osakilpailusaalis.Jos nekin on tasan, ratkaisee suurin kala voiton.

9. Jääkairan kooksi suositellaan 6-8 tuumaa. Pilkkiminen ja reiän kairaaminen viisi metriä lähemmäksi toista kilpailijaa on kielletty. Pilkkimisen aikana on kairan oltava kairattuna pystyyn.

10. Lähdössä ja maalissa on kairan terän ja nostokoukun oltava ehdottomasti suojattuna.

11. Kilpailusääntöjen rikkominen aiheuttaa ko. kilpailijan hylkäämisen ko. osakilpailussa ja cupissa. Päätöksen hylkäämisestä tekee seuran hallitus.

12. Jokainen kilpailija osallistuu osakilpailuihin omalla vastuullaan.

13.Kilpailua koskevat protestit on jätettävä 10 minuutin kuluessa tulosten julkistamisesta.

14. Kilpailualueen roskaaminen on kielletty.

15. Kilpailujen pakkasraja on -20c

16. Mahdolliset sääntö tai kilpailuaika muutokset ovat mahdollisia, mutta ne ilmoitetaan aina ennen kilpailun alkamista.

PYSTYPILKKICUPIN SÄÄNNÖT

SARJAJAKO: miehet, naiset, nuoret alle 18v

  • Osakilpailu kohtainen pisteytys kaikissa sarjoissa ja kilpailuissa.
  • Osakilpailuun osallistuneille pilkkijöille jaetaan pisteitä sijoituksen. mukaan seuraavasti: 1. sija 10 pistettä, 2. sija 9 p,… 10.sija 1 p.
  • Cup voitto ratkaistaan neljän ( 4 ) parhaan osakilpailun yhteenlasketun pistemäärän perusteella.
  • Yhteispisteiden ollessa tasan ratkaisee paremmuuden kaikkien kilpailujen saaliiden yhteispaino.