Uistelusäännöt

 
HUOMIO!
- Koronaepidemian ja erilaisten rajoitusten ollessa voimassa on alla oleva alustavaa ja päivitykstä osakilpailuihin kuin sääntöihin tullaan todennäköisesti tekemään huhti-toukokuun aikana.
On mahdollista, että osakilpailuja joudutaan siirtämään tai poistamaan. 
 
Lisäinfo päivitetään seuran verkkosivuille mahdollisimman nopeasti.
 
Osakilpailukohtaiset palkinnot toistaiseksi avoinna.
 
 
JÄSENTENVÄLISTEN UISTELUKILPAILUJEN JA CUPIN SÄÄNNÖT JA PALKINNOT 2020:
 
1. Jäsentenvälisessä kilpailussa jaetaan 2020 vuonna osakilpailukohtaiset palkinnot.  Yleisissä kilpailuissa on omat kilpailukohtaiset palkinnot.
 
2. Osallistumismaksu jäsentenvälisiin kilpailuihin on 30€ / venekunta / kilpailu. Alle 18 – vuotiaista tai naisista koostuvat venekunnat osallistuvat ilmaiseksi.
Maksu on suoritettava ennen kilpailua Höytiäsen Kalakerho ry:n tilille Polvijärven Osuuspankkiin IBAN: FI23 5354 0420 0110 91. Maksutosite esitettävä tuotaessa kalat punnitukseen sitä vaadittaessa.

3. Jäsentenvälisen uistelukilpailujen osakilpailukohtaiset palkinnot: Todennäköisesti ainakin kolmelle ensimmäiselle venekunnalle jaetaan palkinnot.  Palkintojen jako suoritetaan punnituksen jälkeen. Palkinnot toistaiseksi avoimet ja tullaan ilmoittamaan myöhemmin.

4. Jäsentenvälisissä kilpailuissa saadut suurimmat kalat palkitaan 7000 Ambassedeur – hyrrä kelalla, tai vastaavalla (lohikala, kuha, hauki). Huom. Myös lohikilpailuissa kannattaa tuoda saadut isot kuhat ja hauet punnitukseen.

5. Kalat punnitaan tainnutettuina, pyöreinä ja verestettyinä. Kalat voi suolistaa, jolloin munuaiset ja kidukset säilytettävät kiinni kalassa.

6. Kalojen pituuden mittaus suoritetaan normaalisti: kalan pään uloimmasta kohdasta yhteen supistettuun pyrstöön. Väkivaltainen pituuden muuttaminen on kielletty.

7. Harjoittelu on kielletty kilpailupäivänä kilpailualueella.

8. Kaikkiin osakilpailuihin järjestävätaho hakee vesistökohtaisetyhteisluvat. Valtion kalastuskortti on pidettävä aina mukana. Kilpailumaksu toimii venekunnan kalastuslupana kisapäivänä.

9. Kilpailijat osallistuvat kilpailuihin omalla vastuulla. Varsinaista lähtöpaikkaa ei ole, jos ei erikseen määrätty (yhteislähtö).

10. Viralliset punnitsijat ovat Mika Sahlman tai/ja Teuvo Hiltunen / etukäteen sovittu varamies.

11. Sijoitus määräytyy saaliin yhteispainon perusteella. Mikäli kilpailussa kalojen yhteispaino on sama, ratkaisee paremmuuden 1. suurin kala, 2. kappalemäärä (enempi = parempi) ja 3.  arpa.

12. Riita-asiat käsittelee Höytiäisen kalakerho ry:n uistelujaosto ja ratkaisee hallitus.

13. Lohicupissa palkitaan voittaja 100€ lahjakortilla Motonettiin.