Uistelusäännöt

 
Jäsentenvälisen uistelucupin säännöt ja palkinnot 2019:


*Jäsentenvälisessä kilpailussa jaetaan 2018 vuonna osakilpailukohtaiset palkinnot.  Yleisissä kilpailuissa, on kilpailukohtaiset palkinnot.
 
*Osallistumismaksu jäsentenvälisiin kilpailuihin on 30€ / venekunta. 
  Alle 18 – vuotiaista tai naisista koostuvat venekunnat  osallistuvat ilmaiseksi.
Maksu on suoritettava ennen kilpailua Höytiäsen Kalakerho ry:n tilille Polvijärven Osuuspankkiin IBAN: FI23 5354 0420 0110 91. Maksutosite esitettävä tuotaessa kalat punnitukseen sitä vaadittaessa.

*Jäsentenvälisen uistelukisojen osakilpailukohtaiset palkinnot: 1. 150€. 2: 100€. 3: 50€.  Palkinnot jaetaan  kilpailun punnituksen jälkeen.   

*Jäsentenvälisten kilpailujen suurimmat kalat palkitaan 7000 Ambassedeur – hyrrä kelalla, tai vastaavalla (suurin lohikala, kuha, hauki).
 Myös lohikilpailuissa kannattaa siis tuoda saadut isot kuhat ja hauet punnitukseen (mahdollisuus osallistua suurin kala – kisaan).

*Kalat punnitaan tainnutettuina, pyöreinä ja verestettyinä. Kalat voi suolistaa, jolloin munuaiset ja kidukset kiinni kalassa.

*Kalojen pituuden mittaus suoritetaan normaalisti: kalan pään uloimmasta kohdasta yhteen supistettuun pyrstöön. Väkivaltainen pituuden muuttaminen on kielletty.

*Harjoittelu on kielletty kisapäivänä kilpailualueella.

*Kaikkiin osakilpailuihin on järjestävätaho hakee vesistökahotaisetyhteisluvat. Valtion kalastuskortti on luonnollisesti pidettävä aina mukana. Kilpailumaksu toimii venekunnan kalastuslupana kisapäivänä.

*Kilpailijat osallistuvat omalla vastuulla osakilpailuihin. Varsinaista lähtöpaikkaa ei ole, jos ei erikseen määrätty (yhteislähtö).

*Viralliset punnitsijat ovat Mika Sahlman tai/ ja Teuvo Hiltunen / etukäteen sovittu varamies.

*Sijoitus määräytyy yhteispainon perusteella. Mikäli kilpailussa kalojen yhteispaino on sama, ratkaisee paremmuuden ensin suurin kala, kappalemäärä (enempi = parempi) ja arpa. (kilpailuissa no. 2, 4 ja 6 on erilliset kilpailukohtaiset säännöt).

*Riita-asiat käsittelee kalakerhon uistelujaosto ja ratkaisee hallitus.

Minicupissa palkitaan voittaja samanlaisella hyrräkelalla kuin kauden suurimmat kalat.